Unita Turism Holding Timișoara a vândut complexul Fântânele

Unita Turism Holding Timișoara a înstrăinat complexul Fântânele, de pe malul lacului Beliș, acesta intrând în patrimoniul firmei Transilvania Quest Cluj. Tranzacția s-a ridicat la 5 mil. EUR. Complexul va fi modernizat, noul proprietar aflându-se în negocieri pentru trecerea sa sub umbrela Hilton.

Unitatea turistică are două pavilioane, două restaurante, trei vile, teren de 63.000 mp. Obiectivul a fost construit în 1974 și renovat în 2005.

Cumpărătorul unității turistice este compania care deține Hotelul DoubleTree by Hilton, controlată de antreprenorul din domeniul IT Laurențiu Russo.

Laurențiu Russo a înființat compania informatică Softvision, vândută în 2018, grupului american Cognizant, cu 550 de mil. USD. El a preluat Hotelul City Plaza, pentru 10 mil. EUR, de la Sorin Dan, și l-a transformat în DoubleTree by Hilton.

Unita Turism Holding este specializată în hoteluri și alte facilități de cazare similare, fiind deținută de către Marc, Oliver și Axel Eichert (câte 33%). Societatea avea afaceri de 33 mil. RON în 2021, un profit net de 1,4 mil. RON, cu 290 angajați.