Un grup de acţionari Transilvania Investments Alliance solicită majorarea preţului minim de valorificare a participaţiei deţinute de Nova Tourism Consortium la Hoteluri Restaurante Sud

Un grup de acţionari cu 6% din Transilvania Investments Alliance – Mamaia North Investments S.A., Consulting & Construction Investments S.A., Alexa Business & Investments S.R.L., Arion Irina-Elena şi Cociu Maria-Alexandra – au solicitat completarea ordinii de zi a AGEA din 11 iulie cu un punct care vizează majorarea preţului minim de valorificare a participaţiei deţinute de Nova Tourism Consortium la Hoteluri Restaurante Sud.

“Aprobarea valorificării participaţiei deţinute de către societatea Nova Tourism Consortium S.A. la Societatea Hoteluri Restaurante Sud S.A. având în vedere următoarele condiţii contractuale: a. Obiectul tranzacţiei va fi constituit de întregul pachet de acţiuni deţinut de către societatea Nova Tourism Consortium S.A. la Societatea Hoteluri Restaurante Sud S.A., cu respectarea condiţiei “totul sau nimic”; b. Preţul minim de valorificare a pachetului de acţiuni va fi 112.000.000 Ron”, se arată în completarea convocatorului, potrivit Transilvania, punctul cu numărul 4. Pentru mai multe detalii convocatorul poate fi analizat la acest link.

În decembrie anul trecut, acţionarii THR Marea Neagră (EFO), companie de turism controlată în proporţie de 78,8% de Transilvania Investments Alliance, au aprobat divizarea parţială a companiei, prin care a fost transferată o parte din patrimoniul THR Marea Neagră reprezentând activele şi pasivele către societatea Hoteluri Restaurante Sud.

Pe noua societate Hoteluri Restaurante Sud înfiinţată ca efect al divizării au fost transferate hotelurile low-cost din portofoliul THR Marea Neagră, în timp ce hotelurile de trei şi patru stele cu confort ridicat vor fi păstrate pe THR Marea Neagră.

Transilvania Investments, care are acum 78,8% din THR Marea Neagră, va avea 69,7% după divizare. Preţul cu care se va vinde o acţiune THR Marea Neagră în cazul în care unii acţionari vor decide să se retragă din companie este de 0,4414 lei pe acţiune. Capitalul social al THR Marea Neagră se va reduce astfel cu 25 mil. RON, de la 57,6 mil. RON la 32,6 mil. RON.

Transilvania Investments Alliance vrea să vândă unităţile de cazare pentru un preţ de peste 90 mil. RON. Ofertanţi sunt Mamaia North Investments, Consulting & Constructions Investments, Alexa Business & Investments, Arion Irina Elena şi Cociu Maria-Alexandra