Ultimul episod din seria „Wild Carpathia” a fost lansat pe You Tube

Imagine de Bogdan Radu de la Pixabay

Finalizata in 2016, partea a patra a documentarului „Wild Carpathia”, a celebrului jurnalist britanic Charlie Ottley este disponibila gratuit pe YouTube din luna octombrie 2021.

Ottley a declarat pentru ca Romania ar putea fi una dintre cele mai spectaculoase destinatii turistice din lume.

Partea a patra a documentarului „Wild Carpathia” poarta titlul „Seasons of Change” si a presupus parcurgerea celor patru anotimpuri. „Seasons of Change”, ultimul episod al celebrei serii ”Wild Carpathia”, urmareste transformarile peisajului din Carpati de-a lungul anului, aducand un elogiu frumusetii naturii si traditiilor pastrate nealterate peste veacuri in tara nostra.

”Seasons of Change” trage in acelasi timp un semnal de alarma in privinta efectelor devastatoare ale defrisarilor ilegale din padurile seculare din Romania.

Episodul „Anotimpurile schimbarii” explica, de asemenea, cum si de ce trebuie ca acestea sa inceteze: ecoturismul si turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, dar numai daca se vor opri taierile haotice de copaci se vor putea evita distrugerea masiva a ultimei regiuni salbatice din Europa si a inestimabilelor comori pe care le ascunde.

„Am decis sa postam ultima parte a seriei Wild Carpathia pe YouTube deoarece au trecut 5 ani de la realizarea ei si ne-am spus ca este timpul sa ajunga la o audienta cat mai mare. Speranta mea este ca romanii din diaspora, inclusiv cei 3 milioane de romani care traiesc in Europa, sa distribuie linkul si sa devina astfel ambasadori ai tarii lor. Daca 10 dintre prietenii fiecarui roman din diaspora vor vedea documentarul am putea ajunge la 30 de milioane de potentiali vizitatori ai Romaniei. Ca la fiecare dintre episoadele din Wild Carpathia, si in partea a 4-a au fost niste peisaje si experiente incredibile. Insa cel mai mult m-a inspirat personal explorarea manastirilor din pesteri de langa Colti, pe care le consider a fi un Stonehenge al Romaniei. Si m-a impresionat sa vad culorile care imi taiau rasuflarea in fiecare anotimp din Romania. A fost o experienta magica”, a declarat Charlie Ottley.

Cred ca Romania ar putea fi una dintre cele mai spectaculoase destinatii turistice din lume doar daca pastreaza aceste minunatii si face un management sustenabil al resurselor sale. Daca reuseste acest lucru, atunci turismul va deveni una dintre cele mai mari surse de venit ale Romaniei, mai spune realizatorul.

Pentru a vedea episodul Wild Carpathia CLICK AICI

EN RO