UDJG se pregăteşte să cumpere Grand Hotel Galați

Universităţii Dunărea de Jos Galaţi se pregăteşte să cumpere Grand Hotel, fostul sediu al Primăriei Galaţi.

Imobilul de pe str. Domnească, nr. 38 este scos la vânzare de mai bine de un an de zile. Grand Hotel a fost construit în perioada 1911-1912 şi este înregistrat pe lista monumentelor istorice, este cunoscut ca fiind fostul sediu al Primăriei municipiului Galaţi. După ce municipalitatea s-a mutat în noul sediu, clădirea veche a rămas în aşteptarea unui cumpărător care să plătească, suma de 2.45 mil. EUR.

Oferta de cumpărare vine din partea vecinilor de vizavi, Universităţii Dunărea de Jos Galaţi. Indicatorii tehnico-economici ai imobilului vor fi înaintaţi spre aprobare Consiliului de administraţie şi Senatului universitar după finalizarea evaluării clădirii.

În cazul în care va fi achiziţionată, după reabilitare, se va amenaja un incubator de afaceri în domeniul IT, un hub de IT şi tehnologie în care studenţii şi mediul de afaceri vor avea posibilitatea să colaboreze şi să se dezvolte.

Grand Hotel este o clădire în stil compozit, cu elemente decorative neoclasice şi baroce. Din punct de vedere arhitectural se remarcă două bowindow-uri, dispuse simetric faţă de intrarea principală şi care sunt bogat decorate, încadrate cu ornamente verticale cu motive geometrice şi florale, bine puse în valoare la nivelul streaşinei prin frontoane decorative semicirculare.

Astăzi clădirea se prezintă în stare foarte bună, faptul că a fost funcţională până de curând păstrând-o într-o formă excelenţă. Cu o suprafaţă construită desfăşurată totalizând mai bine de 3000 mp şi un teren mai mare de 3200 mp, proprietatea oferă multiple opţiuni de folosire, putând fi oricând adaptată pentru a reveni la funcţiunea de hotel, sau i se poate da o destinaţie comercială, spaţii de birouri sau chiar rezidenţială.