Turismul mondial incepe sa isi revina, insa este departe de nivelul inregistrat in 2019

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Potrivit celor mai recente date, 54 de milioane de turisti internationali au fost inregistrati la nivel mondial in luna iulie 2021, cea mai mare cifra inregistrata dupa luna aprilie 2020, cand a debutat criza sanitara, dar cu toate acestea cu 67% sub cifra inregistrata in luna iulie 2019, respective 164 milioane de turisti, a anuntat Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO).

“Relaxarea restrictiilor de calatorie pentru calatorii vaccinati, cumulata cu progresele inregistrate in campania de vaccinare, au contribuit la imbunatatirea increderii consumatorilor si restabilirea graduala a conditiilor sigure de mobilitate in Europa si alte parti ale lumii. In schimb, multe destinatii din Asia raman inchise pentru calatorii non-esentiale”, subliniaza UNWTO.

UNWTO precizeaza ca 2021 continua sa fie un an dificil pentru turismul mondial, in conditiile in care in perioada ianuarie-iulie 2019 sosirile internationale sunt cu 80% sub nivelul din perioada similara a anului 2019.

In primele 7 luni ale acestui an, regiunea Asia-Pacific a inregistrat cea mai grava scadere a numarului de calatori internationali comparativ cu 2019 (minus 95%), urmata de Orientul Mijlociu (minus 82%), Europa si Africa (ambele cu un minus de 77%).

Pentru perioada urmatoare, UNWTO mizeaza pe o redresare a turismului mondial in 2022 dar crede ca sectorul nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei decat incepand din 2023 sau 2024.