TUI Group a aprobat o majorare de capital de 1,1 mld. EUR

TUI Group a aprobat o majorare de capital de 1,1 mld. EUR pentru a-si imbunatati conturile si a reduce costurile dobanzii imprumuturilor sale.

„Dupa transformarea si restructurarea zonelor comerciale si reactivarea turismului in ultimele luni, obiectivul nostru este acum sa refinantam si sa reducem imprumuturile guvernamentale. Vrem, putem si vom gasi drumul inapoi spre forta economica si lucram la aceasta fara odihna”, a precizat CEO-ul TUI, Friedrich Joussen, care a indicat ca noua companie care va iesi din criza COVID va fi mai agila, mai digitala si mai eficienta.

In ianuarie, grupul a realizat deja o prim expansiune in care Joussen a depasit 1 milion de actiuni.

In aceasta majorare de capital, TUI va oferi 523.520.778 actiuni noi la o rata de subscriere de 10:21 (10 actiuni noi pentru fiecare 21 de actiuni existente).

Compania Unifirm Ltd, detinuta de finantatorul rus Alexei Mordashov, sustine strategia si, in calitate de cel mai mare actionar al TUI, a fost de acord sa exercite toate drepturile de subscriere atribuibile actiunilor del 32% si, in consecinta, sa subscrie pentru noile actiuni.

Restul majorarii de capital este complet subscris cu Barclays Bank Ireland PLC, BofA Securities, Citigroup, Deutsche Bank si HSBC actionand in calitate de coordonatori globali si joint brookrunners si Commerzbank, Landesbank Baden-Württemberg si Natixis, care actioneaza ca brookrunners.

TUI intentioneaza sa utilizeze veniturile nete din cresterea capitalului pentru a reduce costurile dobanzii si datoria neta catre banca publica germana pentru reconstructie si dezvoltare (KfW). In iulie anul trecut, grupul a ajuns la un acord cu Kfw si bancile private pentru a prelungi inca 2 ani, pana in vara anului 2024, scadenta liniilor sale de credit pentru o suma de 4,7 mld. EUR.