Orasele principale din tara beneficiaza de trenuri directe catre litoral si Delta Dunarii

Zilnic vor fi asigurate legaturi directe din mai multe orase din tara spre statiunile de pe litoral si spre Delta Dunarii.

Perioada in care cele 40 de trenuri vor merge pe aceste rute incepe de pe 10 iunie si va dura pana pe 11-12 septembrie 2022.

Trenurile Soarelui vor porni cu legatura directa dinspre Arad, Deva, Timisoara Nord, Resita, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Targu Mures, Brasov, Suceava, Iasi, Galati, Buzau.

Mangalia va fi destinatie si plecare pentru 18 din trenurile directe.

Pentru destinatia Delta Dunarii, incepand cu 11 iunie, trenurile IR 1981/ R 8653 şi R 8656/ IR 1982 vor face zilnic legatura directa intre Bucureşti Nord  si Tulcea.

Trenuri dinspre Bucuresti sau Constanta vor porni zilnic si spre Medgidia, putandu-se face o conexiune si din acest oras cu Tulcea.

Durata călătoriei pe ruta Bucureşti – Constanţa este, în medie, de circa 2 ore şi 20 minute.

Vagoanele trenurilor InterRegio sunt climatizate si sunt dotate cu prize electrice, toalete ecologice, majoritatea fiind modernizate .

Tarifele pentru ruta Bucuresti Nord – Constanta pornesc de la aproape 60 lei, la clasa a 2-a, aproape 33 lei la Regio-Expres si aproximativ 30 lei la trenurile Regio.

Elevii pot calatori gratuit, iar studentii au un tarif cu 50% mai mic la vagoanele din clasa a 2-a.