Trei noi campinguri pentru iubitorii de natură în Bihor

Turiștii care vizitează Defileul Crișului Repede vor avea parte de o experiență mai confortabilă, grație amenajării a trei campinguri moderne. Lucrările la noile spații au debutat recent, urmând să fie finalizate în termen de 5 luni.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a vizitat locațiile alese pentru campinguri, situate în comunele Bratca, Șuncuiuș și Vadu Crișului. Fiecare camping va oferi o gamă de facilități moderne, adaptate nevoilor turiștilor moderni.

Campingul din Bratca va include 6 foișoare din lemn, o clădire cu grătar și terasă acoperite, dușuri și grupuri sanitare. Campingul din Șuncuiuș va pune la dispoziție 4 foișoare, o clădire cu grupuri sanitare, dușuri, sală de conferințe și spații administrative, precum și o clădire cu birouri și punct de

Proiectul este realizat de CJ Bihor în parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și primăriile locale. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, valoarea totală a contractului fiind de 8,527 milioane lei, cu TVA.

Pe lângă campinguri, proiectul mai include și amenajarea a 5 peșteri (2 pentru accesul publicului și 3 pentru speoturism), și decolmatarea Lacului Vida din comuna Dobrești (unde va fi amenajat un camping cu 4 foișoare și o clădire multifuncțională)

CJ Bihor derulează în prezent alte două proiecte similare, amenajarea unei tabere pentru educație ecologică în situl Natura 2000 Muntele Șes și amenajarea unei peșteri în situl de importanță comunitară Tășad.

Aceste proiecte vor contribui la valorificarea potențialului turistic al zonei și la promovarea unui turism durabil.