Travelminit.ro: rezervările last-minute s-au dublat în sezonul estival 2020

Imagine de ming dai de la Pixabay

Numărul rezervărilor last minute s-a dublat în sezonul estival de anul acesta, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce tariful mediu al unui pachet de cazare pentru două persoane, trei nopți, în acest sezon estival a scăzut cu aproximativ 21%, comparativ cu 2019, a anunțat platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

“Pe fondul pandemiei, sezonul estival a început anul acesta cu o lună întârziere, însă platforma Travelminit.ro a reușit să depășească volumul rezervărilor din anul trecut. Tichetele și cardurile de vacanță au fost printre principalele metode de achiziție a vacanțelor care au contribuit la repornirea turismului intern. De asemenea, s-a observat tendința turiștilor de a rezerva cu precauție vacanțe. Aproximativ 60% dintre aceștia au preferat anul acesta concediile de tip last-minute, rezervate chiar cu mai putin de 48h înainte de începerea vacanței, contrar tendințelor din anii trecuți când rezervările se făceau timpuriu pentru a profita de oferte early booking”, au anunțat într-un comunicat reprezentanții companiei.

Compania anunță totodată o creștere semnificativă a numărului de rezervări last minute și cu anulare gratuită în sezonul estival din acest an.

Potrivit statisticilor Travelminit.ro, numărul rezervărilor efectuate cu 1, 2 sau 14 zile înainte de check-in s-a dublat în sezonul estival din 2020, comparativ cu anul trecut. Totodată, 75% dintre clienți au ales rezervările fără avans sau cu anulare gratuită în perioada iulie-august 2020, 10% creștere față de același interval al anului trecut.

Destinațiile de vacanță preferate ale românilor în această vară au fost litoralul, Delta Dunării și zonele de munte.

Căutările și rezervările pe Travelminit.ro au crescut cu aproximativ 50% în sezonul de vară 2020 față de aceeași perioadă a anului trecut, în luna august înregistrându-se 3,1 milioane de vizitatori pe platformă, cu 55% mai mult decât anul trecut.

Această creștere se explică prin interdicțiile de călătorie și anul acesta mulți turiști au apelat la turismul intern.

De asemenea, în medie, prețul unui sejur pentru 2 persoane în sezonul estival 2020 a scăzut cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut.

EN RO