Travelminit.ro: crestere cu pana la 85% mai mare a rezevrarilor pentru unitati de cazare tip cabana, vila sau casa de vacanta

Imagine de Manuela Jaeger de la Pixabay

Conform patformei de rezervari hoteliere Travelminit.ro, pandemia a modificat modul de a calatori al romanilor, iar in 2020 s-a observat o crestere cu pana la 85% mai mare fata de anul trecut, pentru rezervarea vacantelor in unitati de cazare tip cabana, vila sau casa de vacanta. Aproape 6% din numarul total de rezervari inregistrate in perioada septembrie-decembrie 2020 reprezinta unitatile de cazare mentionate mai sus.

Anul acesta, preferinta turistilor romani s-a indreptat catre unitatile de cazare situate in regiuni izolate sau care pot fi inchiriate integral, precum cabanele, casele si vilele de vacanta. Spre exemplu, in perioada iulie – august 4,02% din numarul total de rezervari inregistrate pe platforma Travelminit.ro a fost reprezentat de cabane si case de vacanta, observandu-se o crestere de 84% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Tendinta se pastreaza si pentru perioada sarbatorilor de iarna, cand romanii au preferat sa inchirieze case si cabane individuale.

Procentul de rezervari al unitatilor de cazare care se pot inchiria integral a crescut la 5,80%, fata de lunile precedente. Specialistii se asteapta ca procentul de rezervari pentru acest tip de cazari sa fie in continua crestere.

Peste 65% din unitatile de cazare tip vila, casa de oaspeti, casa de vacanta sau cabana prezente pe platforma Travelminit.ro au conditii flexibile de rezervare, care permit schimbarea datei calatoriei sau chiar anularea rezervarii pana la o anumita data fara a se retine comision de anulare. In majoritatea rezervarilor inregistrare, romanii au optat pentru astfel de conditii de rezervare, precum si pentru plata cu vouchere de vacanta.

EN RO