Tranzactie prin care DER Touristik Group preia activitatea de turism a Eurolines Romania a fost finalizata

DER Touristik Group, parte a grupului german REWE, a finalizat tranzactia prin care preia toate activitatile de turism – turoperare, retail, business travel si incoming – ale grupului Eurolines Romania, detinut de Dragos Anastasiu.
Pana la momentul tranzactiei, activitatile respective au fost derulate prin trei companii distincte (Touring Europabus, Danubius Travel si Nova Travel). 
Tranzactia, care a fost semnata in vara de cele doua grupuri din Romania si Germania si aprobata anterior si de Consiliul Concurentei, urma sa se materializeze in toamna acestui an.
In urma achizitiei finalizata astazi, grupul DER Touristik preia circa 400 de angajati, 80 de agentii de retail, precum si activitatile de turoperare si de incoming. De asemenea, incepand cu luna octombrie, reteaua de agentii de turism ale Travel Brands va opera sub brandul Dertour. Toti angajatii si toate sediile vor fi pastrate, iar clientii actuali vor fi deserviti in continuare de aceiasi colaboratori, cu aceleasi date de contact si in aceleasi spatii ca si in prezent.
Cum s-a intamplat si pana acum, agentiile companiei Travel Brands vor comercializa atat produsele Grupului DER Touristik, cat si produsele altor 45 de turoperatori germani si romani, precum si bilete de avion si autocar, pastrandu-si si in viitor caracterul de Travel Hypermarket.
Investitorul german a decis sa pastreze managementul de la nivel local pentru agentiile Dertour sub conducerea lui Cosmin Marinof, Managing Director, care anterior a ocupat pozitia de Director de Vanzari pentru operatiunile de turism ale Grupului Eurolines. 
Grupul Eurolines detine 80 de agentii sub brandurile TUI TravelCenter, TravelBrands si Eurolines, avand o cifra anuala de vanzari de circa 150 mil. EUR.
DER Touristik Group este una dintre cele mai mari companii de turism din Europa. Cu sediul central in Germania, Grupul detine 130 de companii cu peste 10.500 de angajati in 15 tari, care cumuleaza o cifra de afaceri de 6,7 mld. EUR.b

Source: Profit

EN RO