Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival

In perioada 4-20 septembrie se va desfasura la Sibiu prima editie a unui festivalului de cultura gastronomica pentru sudul Transilvaniei organizat de asociatia My Transylvania. 
Scopul festivalului este acela de a descoperi si intelege gastronomia locala prin evenimente culinare dar si de a invita publicul interesat si specialistii din domeniu sa participe la crearea unei identitati gastronomice regionale. Festivalul este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu. 

fb_banner_512

In cadrul evenimentelor culinare, vom explora cultura gastronomica a diverselor comunitati etnice din Sibiu (Neighborhood Cooking), a regiunilor rurale din judetul Sibiu (Rural County Brunch), a regiunilor vecine Transilvaniei (Five Regions Picnic), dar si a regiunilor istorice care se afla la o mai mare departare (Taste of Romania). Fiecare comunitate sau regiune implicata va avea reprezentanti cunoscatori ai traditiilor culinare caracteristice, care ne vor povesti despre zonele din care provin.
De asemenea, pe toata perioada festivalului, va invitam sa serviti preparate traditionale la zece restaurante sibiene care s-au alaturat festivalului nostru (Sibiu City Menu). Vom avea si o sesiune de live cooking cu bucatarii restaurantelor implicate (New Transylvanian Cuisine) si un brunch cu preparate de sezon – rosii, vinete si branza (Gourmet Brunch).

Evenimentele pentru specialisti cuprind prezentari ale unor rute gastronomice (Drumul Branzei Sibiu, Drumul Vinului Prahova, Saxon Greenway – Cultural Foodscapes and Foodways), a producatorilor locali (Meet the Local Producers), a unor povesti de succes in gastronomia locala (Follow Your Taste), discutii legate de importanta feedback-ului (Feedback Gastronomy), o conferinta pe tema dezvoltarii culturii gastronomice in sudul Transilvaniei si o gala de premiere a celor mai bune initiative locale in domeniu.

Mai multe informatii despre programul festivalului gasiti pe: http://www.mytransylvania.ro/transilvania-gastronomica-food-culture-festival  sau

https://www.facebook.com/mytransylvania.ro

 

 

 

 

 

Source: Asociatia My Transylvania