Tot mai multi romani aleg destinatii exotice pentru Revelion

Imagine de romaneau de la Pixabay

Masurile luate in majoritatea tarilor europene, nevoia de distantare fizica si faptul ca scoala se face online trimite de Revelion, dar si in urmatoarele doua-trei luni, mii de romani, care altfel ar fi ales partiile de schi sau orase de pe continent, in destinatii exotice precum Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicana), Zanzibar, Egipt si Ras al-Khaimah (Emiratele Arabe).

uristii romani pleaca in aceste destinatii cu zboruri charter, directe. Inainte de plecare trebuie sa prezinte un test negativ Covid-19.

In luna noiembrie a acestui an, cererea pentru destinatii exotice a explodat, cand primul zbor charter pentru Maldive de Revelion a fost vandut in patru zile, cu toate ca cel mai ieftin pachet era 1.299 EUR/persoana, potrivit reprezentantei in Romania a Dertour. Tot atunci a fost vandut integral si zborul pentru Zanzibar, unde o vacanta costa de la 1.319 EUR/persoana.

Un al doilea zbor charter a fost lansat pentru Revelion spre Maldive, iar locurile s-au epuizat tot in cateva zile. Al treilea zbor charter a fost vandut intr-o singura zi.

Cererea mare se explica atat prin faptul ca multe tari europene, in anii trecuti destinatii favorite pentru ski, au impus restrictii pentru turisti, cat si prin faptul ca multi romani nu au avut inca nicio vacanta de iarna trecuta si isi doresc cu nerabdare sa evadeze intr-o vacanta dupa atatea luni de restrictii. La toate acestea se adauga faptul ca aceste destinatii ofera locuri retrase, distantare sociala si turistii ajung acolo cu teste negative, un aspect in plus pentru siguranta acestora.