Topul celor mai mari companii care dețin hoteluri pe piața locală

Piaţa hotelieră din România este condusă de hoteluri care au cel puţin o unitate în Bucureşti, precum ANA Hotels, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care administrează hotelul JW Marriott, Continental Hotels şi Nemo Investment Vehicle, care controlează hotelul Radisson Blu din Capitală.

Topul celor mai mari companii care dețin hoteluri pe piața locală se prezintă astfel:

Bucureștiul este principala destinație turistică din România, ceea ce se reflectă și în piața hotelieră.

Primele cinci companii din clasamentul celor mai mari jucători deţin aproape 10% din piaţa hotelieră, care anul trecut a avut o valoare de peste 7 mld. RON, o cifră record pentru piaţa locală. Cei mai mari cinci jucători din această piaţă sunt şi singurii care au depăşit pragul de 100 mil. RON venituri.

Clasamentul extins, de cele mai mari zece companii din piaţa hotelieră, arată că cei mai mari jucători au avut venituri cumulate de 1 mld. RON în 2022, fiind de altfel şi cel mai bun an pentru piaţa turistică, depăşind anul 2019, considerat până acum reper pentru această piaţă.

Totodată, aceste companii au avut şi un profit net de 88 mil. RON, comparativ cu 2021, când aceste companii au acumulat un total de peste 60 mil. RON pierderi.