Timișoara ar putea deveni Capitală Culturală Europeană abia în 2023

Imagine de stachelvieh de la Pixabay

Comisia Europeană a propus ca Timișoara să devină Capitală Culturală Europeană abia în 2023, în contextul în care pandemia a avut un impact negativ asupra turismului și inițiativelor în domeniul cultural.

Pe fondul crizei coronavirus, Comisia a decis să ofere orașelor Rijeka (Croația) și Galway (Irlanda), care dețin în prezent acest titlu, posibilitatea să păstreze statutul de Capitale Culturale Europene până pe 30 aprilie 2021. Astfel, cele două orașe vor avea șansa să pună în aplicare inițiativele și programele plănuite pentru acest an, dar blocate de restricțiile aferente pandemiei.

Totodată, Comisia propune ca Novi Sad (Serbia), care urma să fie Capitală Culturală  Europeană tot în 2021, să amâne acest program până în 2022, iar Timișoara și Elefsina (Grecia) să preia titlul în 2023.

Înainte de pandemie, Timișoara așteapta în anul 2021, când urma să devină Capitală Culturală Europeană, mai mult de 800.000 de turiști care să înopteze măcar o noapte în oraș și peste 200.000 de vizitatori – care vin și pleacă în aceeași zi, număr de 2,5 ori mai mare comparativ cu anul trecut.

EnglishRomanian