Teleferic Grand Hotel se extind cu un proiect lângă Brașov

Compania Tint SRL care administrează hotelul din Poiana Braşov a demarat un proiect imobiliar lângă Braşov, unde se vor construi 32 de vile, cu o investiţie de 15 mil. EUR. Compania a înregistrat venituri de 8 mil. EUR în 2022.

Compania Tint SRL, controlată de antreprenorul Ştefan Ţînţ, se numără printre cei mai mari operatori din ospitalitatea braşoveană, având afaceri de 5,5 mil. EUR în 2021. Anul 2022 a fost unul bun atât din perspectiva veniturilor, fiind înregistrate încasări de aproape 8 mil. EUR, cât şi în privinţa gradului de ocupare, care a fost de circa 80% la nivelul anului trecut. Peste 60.000 de turişti au ajuns la Teleferic Grand Hotel în 2022.

Hotelul Teleferic a fost construit în 1970 şi a funcţionat până în anul 1992, apoi a fost închis timp de 20 de ani, până în 2012 când hotelul de patru stele din Poiana Braşov a trecut printr-un amplu proces de renovare. În urma procesului de renovare, numărul de camere a fost micşorat, iar hotelului i s-au mai adăugat şi alte facilităţi. Teleferic Grand Hotel mai operează două restaurante, patru baruri, patru săli de conferinţe, centru de spa, dar şi o sală de cinema. Hotelul de 4 stele are o capacitate de 127 de camere.