Tara Dornelor a devenit a 5-a destinatie de ecoturism din Romania

Tara Dornelor din judetul Suceava a devenit a cincea destinatie de ecoturism din Romania, fiind recunoscuta oficial de Autoritatea Nationala pentru Turism.
In prezent, pe harta destinatiilor de ecoturism din Romania se mai afla Tara Hategului – Retezat, judetul Hunedoara, Tinutul Zimbrului – Vanatori, judetul Neamt, Zarnesti – Piatra Craiului, judetul Brasov si Mara – Cosau – Creasta Cocosului, judetul Maramures.
Tara Dornelor a obtinut statutul „destinatie de ecoturism” la initiativa Asociatiei de Ecoturism Tara Dornelor (AETD), in urma actiunilor derulate in cadrul proiectelor de dezvoltare si consolidare a destinatiilor de ecoturism din Romania, finantate de Romanian – American Foundation si Fundatia pentru Parteneriat, Programul Green Entrepreneurship 2.0.
Vizita de evaluare a avut loc in perioada 28-30 mai 2019 si a fost realizata de reprezentanti ai ANT, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Institutului National de Cercetare si Dezvoltare in Turism si ai Asociatiei de Ecoturism din Romania.
Arealul turistic Tara Dornelor este localizat in partea de sud-vest a judetului Suceava, regiunea istorica Bucovina, fiind suprapus pe unitatea de relief Depresiunea Dornelor si are in componenta sa municipiul Vatra Dornei si noua comune – Ciocanesti, Carlibaba, Iacobeni, Dorna Arini, Saru Dornei, Panaci, Dorna Candrenilor, Cosna si Poiana Stampei. Destinatia este strajuita de patru masive montane din Carpatii Orientali, respectiv Giumalau, Calimani, Suhard si Bistritei.
Prezenta ariei naturale protejate, Parcul National Calimani, face si mai necesara dezvoltarea ecoturismului in zona, pentru conservarea acestui cadru natural cu o valoare deosebita.

Source: Wall-Street