STEP in Tourism – proiect turistic transfrontalier

Municipalitatea din Iasi va colabora cu organizatii neguvernamentale pentru implementarea proiectul „STEP in Tourism” (Study, Training, Education for Professionals in Tourism), finantat de PHARE prin Programul de Vecinatate Romania – Moldova 2004-2006. Valoarea proiectului este de 227.000 EUR, din care 195.000 EUR reprezinta contributie nerambursabila.

Anca Zota, directorul Centrului de Turism din Primaria Iasi, a precizat ca STEP vizeaza dezvoltarea comunicarii intre autoritatile locale, reprezentantii sectorului turistic si institutiile de educatie din zona de granita Iasi – Republica Moldova, in vederea evaluarii si dezvoltarii unor programe de educatie specifice.

Pentru aceasta, municipalitatea va colabora cu trei organizatii neguvernamentale pentru a organiza un targ de locuri de munca din sectorul de turism, dar si actiuni de perfectionare pentru angajatii din acest sector.

In cadrul STEP vor fi pregatite 20 de persoane in domeniul turismului, va fi infiintat un centru de pregatire in domeniul turismului transfrontalier, precum si de evaluare a nivelului de pregatire a persoanelor care lucreaza in acest sector.

Source: Travel Manager