Statiunea Oglinzi se afla in curs de modernizare

SIF Transilvania si primaria Targu Neamt intentioneaza sa demareze un plan de modernizare a statiunii Oglinzi, in acest sens fiind comandate deja mai multe studii de fezabilitate, a declarat directorul Directiei Management de Portofoliu, al SIF Transilvania, Ioan Pascanu.

Ioan Pascanu a precizat ca, in cazul in care studiul de fezabilitea va demonstra ca investitia poate deveni profitabila, in statiunea Oglinzi se va dezvolta o baza de tratament noua si se vor construi noi unitati de cazare iar cele existente vor fi modernizate.

Ioan Pascanu a declarat ca, in prezent, nu se poate estima suma care va fi investita in statiunea Oglinzi.

Primarul din Targu Neamt, Decebal Arnautu, a declarat ca primaria a prevazut in planul de dezvoltare urbana acest proiect iar saptamana viitoare urmeaza sa aiba o intalnire cu reprezentantii SIF Transilvania pentru a stabili care vor fi etapele proiectului. Totodata, primarul a declarat ca proiectul trebuie grabit pentru a putea beneficia si de fonduri europene.

In proiectul municipalitatii este prevazuta si construirea unei telegondole care sa faca legatura intre statiunea Oglinzi si Cetatea Neamt.

Statiunea Oglinzi este situata la o altitudine de 480 m. Printre afectiunile care se trateaza la aceasta statiune se numara afectiunile reumatismale, ginecologice, dermatologice, afectiuni ale aparatului respirator, sechele post-traumatice, nevroze astenice si se fac tratamente cu magnetodiaflux, ultrasunete, curenti diadinamici, bai calde la cada, bai galvanice, impachetari cu parafina, masaj, gimnastica medicala.

Source: NewsIn

EN RO