Sphera Franchise Group deschide noi restaurante KFC în România

Sphera Franchise Group plănuiește deschiderea a încă 6 restaurante KFC în România, urmând să acorde o atenție sporită investițiilor în remodelarea restaurantelor și implementarea soluțiilor de comandă digitală, de tip kiosk-uri digitale.

După câțiva ani de pierderi, compania care operează lanțurile de alimentație publică KFC, Pizza Hut șți Taco Bell va face distribuție de cash către acționari. Consiliul de Administrație al Sphera Franchise Group (SFG) a convocat pentru data de 26 aprilie Adunarea Generală a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și acordarea de cash din profitul nerepartizat în anii 2020-2023.

Astfel, societatea ar urma să distribuie, cu data plății 6 iunie, un dividend brut de 1,05 RON/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 28,20 RON/acțiune de la BVB al titlurilor Sphera, ar urma să confere acționarilor un randament de 3,43%, adică mai puțin de 1% pe an.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor figurează și un vot pentru contractarea unei facilități de credit cu o valoare de 3,50 mil. EUR de la Citibank Europe, precum și pentru constituirea garanțiilor aferente acestui împrumut.