Numărul rezervărilor de vacanță pe litoralul românesc pentru vara acestui an a crescut cu 27%

Imagine de Pexels de la Pixabay

Numărul rezervărilor făcute pentru hotelurile din România în cadrul programului Înscrieri Timpurii Litoral 2024, demarat la începutul lunii octombrie 2023, a crescut cu 27%, până la finalul lunii martie, comparativ cu perioada octombrie 2022-martie 2023. În acest context, cel mai mare operator român care vinde vacanțe pe litoralul românesc anunță că, deși ofertele tip „early booking” erau valabile până la 31 martie, numeroși hotelieri au decis să prelungească perioada acestora și în luna aprilie. Un operator din turism face publice date privind costul mediu al vacanțelor și spune public câte zeci de zile are cea mai lungă vacanță rezervată anul acesta pe litoralul românesc.

Ofertele speciale din programul Înscrieri Timpurii expiră, în mod obișnuit, la 31 martie, însă numeroși hotelieri au decis să prelungească valabilitatea acestora.

S-a prelungit programul Înscrieri Timpurii și în aprilie, iar reducerile la vacanțe ajung până la 40.

Rezervările făcute până în prezent arată că, pentru vara acestui an, cele mai căutate stațiuni sunt Eforie Nor, urmată de Mamaia și Neptun-Olimp. Statisticile arată de asemenea că turiștii care profită de ofertele early booking aleg vacanțe mai lungi decât cei care rezervă last minute.

Durata medie a sejurului este de 5,5 nopți, față de durata medie a sejurului pe întreg sezonul estival 2023 – de 4,8 nopți. Există și turiști care își iau vacanțe prelungite la mare, cel mai lung sejur achiziționat până în acest moment fiind de 30 de zile..

Analiza primelor trei luni ale anului mai arată că în ceea ce privește costul unui pachet turistic, un român a plătit în medie 3200 RON pentru o vacanță pe litoral. Sezonul estival 2024 va începe și anul acesta pe 1 Mai.