Simion Giurca a fost cooptat in echipa Timisoara, 2021, Capitala Europeana a Culturii

Simion Giurca, fostul sef al biroului de promovare turistica al Romaniei de la Viena a fost cooptat in echipa Timisoara, 2021, Capitala Europeana a Culturii, unde se va ocupa de strategia de turism, colaborarea cu toate entitatile din industria ospitalitatii si dezvoltarea unor proiecte si programe pentru cresterea numarului de turisti. 
Recent, Giurca a intrat pe cont propriu in afaceri si si-a deschis propria firma de turism, cu care vrea sa aduca turisti straini in Romania.
Simion Giurca a primit Ordinul National „Goldene Verdienstzeichen der Republik Osterreich”, fiind la acea vreme primul sef de birou de promovare turistica al unei tari decorat de catre statul austriac. In 2014, Giurca a primit titlul de cetatean de onoare al capitalei Austriei, distinctie acordata de Michael Haupl, primarul orasului Viena. Trei ani mai tarziu, Simion Giurca a demisionat din Ministerul Turismului dupa ce ministrul de resort Mircea Dobre a desfiintat birourile externe de turism.
Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana este o organizatie nepatrimoniala, neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta, cu un caracter cultural si educativ si are ca scop asigurarea programului Timisoara 2021 Capitala Culturala Europeana.

Source: Profit

EN RO