Sezonul estival din acest an este considerat mai bun decat cel din 2005

Desi sezonul estival din acest an a inceput destul de pesimist, sub influenta crizei aviare, a problemelor legate de administrarea plajelor, a serviciilor proaste si a lipsei personalului calificat, la care s-au adaugat retragerea grupurilor de turisti din tarile nordice de catre agentiile de turism si intensificarea preferintelor turistilor romani pentru plajele din Grecia si Bulgaria, in perioada de varf a sezonului estival, 15 iulie – 15 august, pe litoralul romanesc a fost inregistrat un numar de turisti record in fiecare week-end, aproximativ 150.000 de turisti romani si straini.

Primarul Mangaliei, Zamfir Iorgus, apreciaza ca in acest an numarul turistilor si veniturile au fost cu 5% mai mari decat in sezonul estival din 2005. Acelasi trend l-a constatat si presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Ageacai Saledin, precizand ca numarul turistilor straini a crescut cu 2-3%, cresterea provenind in special din randul turistilor italieni.

Presedintele Regiunii S-E a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, este insa de parere ca anul acesta a fost un sezon estival foarte prost dar, urmand trendul ultimilor ani, mai bun decat anul viitor.
Source: Compact Bucuresti

EN RO