Senatul a adoptat proiectul de lege care clarifica acordarea reducerii de 50% la impozitul pe cladirile si terenurile din turism

Imagine de Peggy und Marco Lachmann-Anke de la Pixabay

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege care clarifica faptul ca reducerea de 50% la impozitul pe cladirile si terenurile folosite pentru prestarea de servicii turistice ar urma sa se aplice in cazul utilizarii acestora in scopul mentionat pe o durata de cel mult 180 de zile si nu ”sezonier”, cum prevede legea acum.

Initiativa legislativa nu largeste domeniul de aplicare a scutirilor si nici nu introduce noi scutiri, aducand doar clarificari conditiilor ce trebuie indeplinite pentru a beneficia de scutiri.

Prin urmare, proiectul legislativ prevede ca atat impozitul pe terenurile, cat si pe cladirile ”aflate in proprietatea persoanelor fizice si juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice pe o durata de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, in cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%”. Reducerea se aplica in anul fiscal urmator celui in care este indeplinita aceasta conditie, ca si in prezent.

EN RO