Se cauta solutii prin consultare publica pentru plajele din Mamaia

Imagine de Emilian Robert Vicol de la Pixabay

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor,  prin Administratia Nationala Apele Romane si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza un concurs de solutii pentru amenajarea plajei din Mamaia recent extinsa.

Localnicii si turistii vor avea la dispozitie cate un chestionar in care isi vor putea exprima parerea si dorinta in legatura cu aspectul plajei. Acestea vor putea fi completate digital pana pe data de 10 iunie 2022, intr-o prima etapa a consultarii publice. Sunt formulate intrebari generale, precum si unele specifice cu referire la dotarile dorite si importanta plajei in viata fiecaruia.

Vor urma intalniri in cadrul unor mese rotunde cu oficialii locali in care se vor discuta detaliile tehnice necesare proiectarii unei plaje la fel de cautata ca oricare alta din statiunile cu renume la nivel international.

Principalele nemultumiri exprimate au fost legate de calitatea nisipului si de latimea plajei. Multe dintre acestea fusesera predate cu intarziere, ceea ce nu a fost pe placul hotelierilor aflati in aceasta situatie.