S-a vândut hotelul Racova din Vaslui deținut de Adrian Porumboiu

Hotelul care a aparținut mult timp familiei Porumboiu și care acum era în proprietatea firmei Mopan Suceava a fost vândut companiei Nomis 2003, deținută de omul de afaceri din Dodești, Cătălin Simion.

Suma tranzacției este de peste 3 mil. EUR și astfel hotelul Racova devine cea mai scumpă clădire din municipiul Vaslui.

Compania Nomis 2003 este la acest moment una dintre firmele de construcții de succes ale Vasluiului, chiar dacă aceasta are sediul social la Galați. Aceasta, în Vaslui, mai deține o fabrică de preparate din pește, Pescom, la Bârlad este acționarul majoritar al unui mic hotel și o sală de evenimente, Ro&Mario, iar pe litoral, în Mamaia nord, în complexul  Alezzi, are achiziționate 20 de apartamente pe care le închiriază în regim hotelier.

Compania Nomis 2003 a intrat relativ târziu pe piața construcțiilor, dar acum a ajuns să aibă cele mai multe contracte atât pentru construcția de drumuri, cât și pentru lucrări de apă și canal. A început în 2023 de la Dodești, unde era și sediul secundar al firmei, iar astăzi compania deține mai multe puncte de lucru, la Bârlad, la Șuletea, unde este montată o stație de bitum. Compania a avut în anul 2023 o cifră de afaceri de 131 mil. RON, cu un profit net de 16,8 mil. RON, iar numărul de angajați este de aproape 300. Această companie, de la înființare a fost numai pe profit și a evoluat de la o cifră de faceri de 250 mii RON, ajungând anul trecut la 131 de milioane în 20 de ani. În topul firmelor cu cifră de peste 100 mil. RON a urcat în anul 2020, când își dublase cifra de afaceri de la 50 de milioane cât avusese în 2019.

Cel care a cumpărat hotelul este Cătălin Simion, acesta nu a dat prea multe detalii despre preluarea Hotelului Racova, însă a precizat că a reușit achiziționarea acestuia după un leasing bancar. Deocamdată, acesta nu a spus ce planuri de viitor are, însă cert este că va încerca o revigorare a activității.

Hotelul Racova are o istorie bogată, aici s-au ținut marile evenimente ale județului, au stat cazate toate personalitățile care au vizitat Vasluiul și, practic, existența acestuia se confundă cu cea a lui Adrian Porumboiu. Cătălin Simion vrea în curând să ofere orașului un hotel de patru stele. Cum la Vaslui numărul locurilor de cazare nu este foarte mare, cu siguranță un hotel de patru stele, cu servicii hoteliere bune, poate avea un grad de ocupare de peste 95 %.

Cătălin Simion își conduce afacerea împreună cu soția sa. Aceștia au trei copiii, o fată și doi băieți gemeni.