Ryanair va relua zborurile partial de la 1 iulie 2020

Compania aeriana low-cost Ryanair va relua de la 1 iulie partial, in limita a 40%, programul normal de zbor si va opera zilnic aproape 1.000 de curse, urmand insa sa impuna obligativitatea mastilor de protectie la bordul aeronavelor.

De asemenea, serviciul la bord va include gustari si bauturi preambalate, dar cu plata prin card, fara numerar, iar cozile la toaleta nu vor fi permise. La imbarcare, pasagerii ar urma sa isi scaneze singuri pasaportul si biletul.

In iulie si august, ca o masura suplimentara temporara de sanatate publica, Ryanair va solicita tuturor pasagerilor sa completeze la punctul de check-in un formular privind durata vizitei planificate si adresa unde vor locui, informatii care vor fi furnizate guvernelor UE pentru a le ajuta sa monitorizeze situatia.

De la restrictiile de zbor Covid-19 la jumatatea lunii martie, Ryanair a functionat zilnic cu 30 de zboruri intre Irlanda, Marea Britanie si Europa. Din iulie, Ryanair va reporni cursele din majoritatea celor 80 de baze ale sale in toata Europa.