România și Republica Moldova au în vedere crearea de pachete comune pentru turismul medical

România și Republica Moldova au în vedere crearea de pachete comune pentru turismul medical. Scopul este ca aceste țări să devină destinații populare în acest domeniu în Europa de Est.

Republica Moldova și România intenționează să dezvolte împreună pachete turistice în domeniul turismului medical, pentru a atrage vizitatori în această regiune a Europei.

Președintele Asociației Române pentru Turism Medical, Alexandru Constantin, a făcut acest anunț în cadrul dezbaterii publice intitulate „Parteneriatul moldo-român în turism: strategii comune de dezvoltare”, organizată de Agenția de presă IPN.

Conform declarațiilor lui Alexandru Constantin, Moldova și România cooperează în sectorul turismului medical și au identificat un potențial semnificativ pe care doresc să-l valorifice împreună.

Potrivit președintelui Asociației Române pentru Turism Medical, România și Republica Moldova intenționează să furnizeze servicii medicale de înaltă calitate conform standardelor internaționale pacienților străini.

Astfel, cele două state colaborează la proiecte comune pentru dezvoltarea turismului medical.

El spune că medici moldoveni activează în România. De asemenea, există numeroși investitori români în domeniul sănătății din Republica Moldova. Toate aceste aspecte sunt benefice pentru dezvoltarea acestei destinații în Europa.

Scopul lor este să creeze pachete de oferte comune. De asemenea, au adoptat și un slogan pe care îl vor lansa în acest an: „Două țări, o singură inimă!”.

Alexandru Constantin speră să dezvolte pachete comune, menționând că există specializări medicale în Moldova și în România caracterizate printr-un înalt grad de profesionalism.

Acesta a mai spus că specificul zonei poate fi exploatat în oferirea pachetelor comune pacienților din alte țări.

În prezent, Republica Moldova adoptă experiența României/ Țara noastră dispune deja de clinici acreditate internațional. Mai mult, primește pacienți prin intermediul companiilor de asigurări.

Dezbaterea publică cu tema „Parteneriatul moldo-român în turism: strategii comune de dezvoltare” reprezintă a șaptea ediție a proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare. Continuitate”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.