Romania poate pierde peste 230.000 de turiști din Israel in acest an

Romania risca sa piarda peste 230.000 de turisti din Israel si venituri de peste 1,2 mld. RON anual, daca nu vine rapid cu masuri pentru a ajuta turismul de incoming, avertizeaza reprezentantii Meshek Wings.

Anul trecut, peste 234.000 de turisti au venit din Israel in Romania pentru a-si petrece concediile si pentru a face cumparaturi in Romania. Anul acesta s-ar putea sa nu mai fim atat de norocosi.

Meshek Wings va anula, cel mai probabil, charterele turistice pentru litoralul romanesc, dupa ce ani de zile a contribuit la cresterea acestei destinatii. Inca nu este cert ce se va intampla cu programele de toamna dedicate Romaniei si tocmai de aceea un astfel de acord turistic este foarte necesar.

Doar Meshek Wings urma sa mai aduca, in Romania, 16.000 de turisti israelieni in sezonul ramas, care ar fi asigurat incasari totale de 21 mil. EUR.

Romania poate sa-si pastreze imaginea buna, de tara sigura, asa cum a avut-o si pana acum, semnand un acord bilateral care presupune crearea unui culoar turistic cu Israelul.

De altfel, Israel a semnat un astfel de acord cu Grecia, Cipru, Estonia, Polonia, Austria si cu alte tari. Toate discutiile privind crearea de parteneriate si redeschiderea turismului se refera la un interval cuprins intre 1 iunie si 1 iulie, cand situatia pandemiei s-ar putea redresa. Chiar daca in acest an ar veni mai putini turisti din Israel, in urma semnarii unui astfel de acord, Romania va avea o imagine puternica de destinatie turistica.