Romania: cea mai profitabilă piață pentru Wizz Air

România a fost cea mai profitabilă piață pentru compania aeriana low-cost Wizz Air în cel mai recent an financiar, generand un profit brut înainte de dobânzi (EBIT) de circa 123,6 mil. EUR pentru Wizz Air în anul financiar încheiat în luna martie,

România a fost cea mai proftabilă țară pentru companie, deși, ca dimensiune (capacitate de zbor), este abia a treia piață a operatorului, după Polonia și Marea Britanie.

Cele mai profitabile 10 aeroporturi de pe care compania operează la nivel global au adus Wizz Air, în total, un profit brut înainte de dobânzi (EBIT) de 321 mil. EUR în anul financiar încheiat în martie.

Cel mai profitabil aeroport a fost Luton (Marea Britanie), urmat de Henri Coandă (București) – care i-a adus companiei un profit de peste 43 mil. EUR si Aeroportul Internațional Cluj – cu un profit de 30,76 mil. EUR.

În total, Wizz Air a transportat în aprilie 2019 – martie 2020, 3,96 milioane de pasageri de pe aeroportul Henri Coandă și 1,96 milioane de pasageri de pe aeroportul din Cluj. Wizz Air a operat din România, în perioada analizată, pe 159 de rute, printr-o rețea de 10 aeroporturi locale.

EN RO