Investiție de aproximativ 16 mil. RON în instalarea unei noi telecabine la Cetatea Deva

Primăria Municipiului Deva a demarat procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de lucrări a obiectivului de investiție ”Modernizare ascensor înclinat, acces Cetate Deva”. Valoarea proiectului se ridica la circa 16 mil. RON.
Durata de implementare a investiției de la semnarea contractului și predarea amplasamentului către firma care va câștiga licitația este de 12 luni, din care două luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

”Noul ascensor care va facilita accesul în Cetatea Deva va avea o capacitate de 30 de persoane. Investiția va cuprinde și modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații între care circulă telecabina, amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății (în prezent, zona stației de plecare a telecabinei nu este amenajată), redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare”, a anunțat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.