Romania are sase plaje ”Blue Flag”

Imagine de David Mark de la Pixabay

Distinctia Steagul Albastru reprezinta o certificare internationala oferita in functie de 33 de criterii stricte, legate printre altele de calitatea apei si nisipului, de distanta dintre sezlonguri, de existenta permanenta a unei echipe de salvamari.

Romania are o plaja Blue Flag in plus fata de anul precedent, aflandu-se inca la mare distanta comparativ cu alte tari, Bulgaria avand de exemplu 18 astfel de plaje, iar Grecia si Spania peste 500.

In sudul litoralului se gaseste singura plaja Blue Flag, in statiunea Olimp, avand 11.000 mp si 400 de sezlonguri, fiind cea mai noua.

Pe langa aceasta se pot gasi doua plaje in Navodari, doua in Eforie si una in Mamaia ce se ridica la standard international.

Pentru turistii straini certificarea plajei cu distinctia Steagul Albastru este importanta, acestia cautand hotelui cu acces la plaje private ce ofera conditii bune.

Procedura care trebuie urmata pentru a obtine certificatul international este considerata riguroasa de multi dintre adminisratorii plajelor.