Rezervatia Naturala Cheile Turzii a fost vizitata de circa 40.000 de turisti in perioada martie – iunie

In perioada martie – iunie 2018 aproape 40.000 de persoane, turisti si alpinisti, romani si straini, au ales sa viziteze Rezervatia Naturala Cheile Turzii, potrivit bilantului realizat de Consiliul Judetean si Serviciul Judetean Salvamont-Salvaspeo.
Penrru ca accesul turistilor spre Rezervatia Naturala Cheile Turzii sa fie unul cat mai facil, in cadrul programului de reabilitare a drumurilor judetene derulat de Consiliul Judetean, de la inceputul anului si pana in prezent au fost realizate lucrari pe DJ 103G, respectiv asfaltarea tronsoanelor Mihai Viteazu – Cheia – Cheile Turzii si Tureni – DN 1, precum si executarea de lucrari de pietruire, refacere a santurilor si desfundarea rigolelor pe tronsonul Sandulesti – platoul Cheile Turzii.
In ceea ce priveste activitatea Serviciului Salvamont, pe langa lucrarile de reparatii si imbunatatiri continue realizate pe traseul de vizitare, salvamontistii clujeni au urmarit eliminarea riscului de ratacire, precum si usurarea parcurgerii traseului. In acest sens, a fost realizata marcarea cu triunghi galben a traseului de legatura dintre Cabana Cheile Turzii si Cascada Ciucas, au fost reabilitate si, respectiv, montate la ambele intrari in Defileu diverse panouri de informare si panouri tematice continand principalele reguli de vizitare.
De asemenea, a fost reconstruit, din fondurile Consiliului Judetean, podul numarul 2 peste paraul Hasdate, a fost finalizat un nou podet, s-a modernizat punctul de taxare dinspre Petresti, etc. 

Source: Wall-Street

EN RO