Rezervările pe litoral sunt în creștere cu 1,6% față de 2022

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a anunțat că, față de 2022, se înregistrează o creștere cu 1,6% a numărului unităților de cazare clasificate de pe litoral.

Astfel, cei care vor ajunge anul acesta în stațiunile autohtone de la malul mării au la dispoziție 3.007 unități de cazare din care pot alege, în funcție de confort, facilități, buget etc. În acest număr sunt incluse atât hotelurile, cât și apartamentele, vilele și alte structuri, în total 135.911 locuri de cazare. Dintre acestea, aproape 97.000 de mii sunt în hoteluri de 3, 4 sau 5 stele atât din stațiunea Mamaia, cât și din sudul litoralului.

„De altfel, cele mai căutate stațiuni de către cei care au făcut deja rezervări pentru actualul sezon estival sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus, Jupiter, iar o creștere notabilă a interesului a fost constatată în ceea ce privește stațiunea Olimp. De asemenea, o surpriză a sezonului estival 2023 o rezervă stațiunea Eforie Sud, în care administrația publică locală și județeană a operat o serie de investiții, atât în modernizarea falezei, cât și în lărgirea plajelor.”, spun reprezentanții ANAT.