Raport Eurostat: 76% dintre romani nu merg in vacante, fiind cel mai mare procent din UE

Circa 76% dintre romani nu merg in vacante, cel mai mare procent din Uniunea Europeana, ptrivit unui raport al Eurostat, realizat pe baza datelor din 2016.
Procentul ia in calcul doar persoane in varsta de peste 15 ani si include exclusiv deplasarile din motive personale, nu si cele din cauze profesionale, medicale sau alte motive asemanatoare.
Dupa Romania, cele mai mari procente ale celor care nu au fost in vacante in 2016 sunt in Portugalia – 74,4% si Bulgaria – 70,2%.
Peste 55% dintre romanii care spun ca nu au mers in vacante invoca motive financiare. Circa 13% dintre romani spun ca nu putut calatorii din motive profesionale sau din cauza unei forme de invatamant pe care o frecventeaza, procentul fiind aproximativ egal cu cel al romanilor care nu au calatorit din cauza starii de sanatate.
Totodata, aproape 9% dintre romani afirma ca nu au mers in vacante din motive familiale, iar circa 5% spun ca nu s-au simtit motivati sa calatoreasca.
Spre comparatie, 62% dintre europeni au calatorit, in 2016, cel putin o data din motive personale. Totodata, aproape o treime din populatia UE a calatorit in strainatate in scopuri turistice in perioada mentionata.

Source: Profit

EN RO