Proprietarul Nordis investeste 100 mil. EUR intr-un nou ansamblu rezidential in Mamaia

Omul de afaceri Emanuel Postoaca, fondatorul grupului imobiliar Nordis, se pregateste sa demareze in acest an lucrarile de constructie a unui nou ansamblu rezidential exclusivist, cu circa 1.000 de apartamente cu servicii hoteliere, in Mamaia. Investitia este estimata intre 90 si 100 mil. EUR, iar finantarea lucrarilor va fi asigurata din vanzari si din sursele proprii ale dezvoltatorului.

Proiectul va fi amplasat pe un teren de circa 18.800 mp, invecinat cu ansamblul Nordis Mamaia, aflat in constructie.

Proiectul vine in completarea Nordis Mamaia, gandit a fi cel mai mare hotel din Romania, cu 746 de camere, ce urmeaza sa fie inaugurat la finalul acestui an, avand in plus si doua blocuri, cu 613 apartamente.

Nordis Mamaia are doua corpuri de cladire dedicate hotelului si doua corpuri pentru apartamente. Noul proiect poate avea intre 4 si 6 corpuri ce vor fi dedicate integral apartamentelor.

Investitorul inca lucreaza la definitivarea conceptului urbanistic al viitorului proiect. La parterul imobilelor vor fi amenajate spatii comerciale ce vor ramane in proprietatea Nordis si inchiriate catre retaileri.

Emanuel Postoaca vrea sa extinda lantul de hoteluri Nordis in zonele turistice Mamaia, Sinaia, Brasov, Busteni si Baile Felix, dupa investitii de peste 200 mil. EUR.

Recent, investitorul a lansat constructia Nordis Brasov, care va dispune de 158 de camere de hotel si 43 de apartamente si va avea o valoare de piata de 31 mil. EUR.

In constructie se afla si Nordis Sinaia, care va dispune de 164 de camere de hotel si 63 de apartamente si va avea o valoare de piata de 35 mil. EUR.

Compania mai detine un teren in Busteni, unde vrea sa construiasca tot un complex similar cu peste 200 de camere, si unul in Bucuresti, unde anul acesta vrea sa inceapa constructia unui hotel de 5 stele cu circa 100 de camere sau un bloc cu apartamente, decizie ce urmeaza a fi luata in curand.

Omul de afaceri negociaza si achizitia unui nou teren in statiunea Baile Felix si spune ca primeste tot mai multe oferte de terenuri din tara pe care le analizeaza.