Proprietarul Complexul Alma se aşteptă la dublarea veniturilor în acest an 2023

Complexul turistic Alma Health & Spa Retreat din staţiunea Lacu Sărat, judeţul Brăila, care a fost deschisă la jumătatea anului trecut, a încheiat anul 2022 cu venituri de peste 1,3 mil. EUR.

O parte din venituri a fost susţinută şi de organizarea evenimentelor private şi corporate în complexul turistic. Anul trecut, Alma a numărat circa 30 de evenimente organizate de companii mari.

Pentru anul acesta, antreprenorul îşi propune dublarea veniturilor, având în vedere că va fi primul an întreg de activitate, încasări susţinute atât de zona de evenimente, cât şi de zona balneară. De asemenea, 2023 a adus şi un număr mare de cereri de evenimente, mai ales pentru perioada aprilie-decembrie.

Totodată, pentru anul acesta, antreprenorul are în plan să investească 400 mii EUR în panouri fotovoltaice, pentru a reduce costurile cu energia electrică şi a obţine independenţa energetică a complexului.

Alma Resort a fost deschis la începutul lunii iunie a anului 2022 în staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila după o investiţie de 20 mil. EUR.

Complexul turistic este dezvoltat de compania Eldomir Impex, controlată de Vasile Dogărescu, care activează în zona comercializării de carburanţi având un lanţ de benzinării sub numele Eldomir.

Complexul are 185 de camere şi apartamente. Pe lângă facilităţile de cazare, Alma Resort are un centru balnear şi de wellness, o plajă privată cu nisip şi 1.000 de şezlonguri, un aquapark, piscine cu apă dulce şi sărată, şase restaurante, cât şi un centru de evenimente cu o capacitate de 1.000 de persoane.