Proprietarii Cramei Jelna și un antreprenor maramureșean au cumpărat Hotelul Coroana de Aur din Bistrița

CITR, în calitate de lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL, a anunțat că a vândut hotelul Coroana de Aur din Bistrița pentru suma de 4,14 mil. EUR.

Hotelul a fost cumpărat de către frații Daniel și Ovidiu Moldovan, proprietarii Cramei Jelna, împreună cu antreprenorul maramureșean Florin Font, care deține afaceri în imobiliare, construcții, retail, dar și un restaurant în Bistrița. Proprietatea imobiliară hotelieră a fost tranzacționată în cadrul unei licitații publice ce a avut loc pe 21 decembrie 2023.

Proprietatea este situata pe Strada Piața Petru Rareș numărul 4 din Bistrița și este compusă din teren de 2.958 mp și construcție în regim de înălțime S+P+3E, cu o suprafață construită de 1.900 mp, desfășurată de 8.492,36 mp și utilă de 6.978 mp. Hotelul are 98 de camere, restaurant și alte încăperi necesare funcționării.

Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al orașului. În 2013, hotelul a beneficiat de o renovare de proporții încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.

CITR, o companie Impetum Group, are o experiență de peste 22 de ani pe piața insolvenței și restructurării și aproximativ 1.100 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a consolida valoarea din companiile românești de impact.