Proprietarii complexului Alpin Resort au primit acordul de mediu pentru construirea unui hotel în Olimp

Proprietarii complexului hotelier Alpin Resort din Poiana Brașov au primit acordul de mediu pentru construirea unui hotel stațiunea Olimp.

Imobilul va avea 124 de camere și două apartamente pentru cazare. Totodată, prin proiect se propune desființarea unei piscine cu suprafața de 2.092,5 m, a unor vestiare cu suprafață de 121,8 mp și a unui corp administrativ P+1E+M, cu suprafaţă construită de 63 mp.

Organizarea spațial-funcțională a nivelelor ce compun imobilul va fi astfel: la subsol vor fi hol, lifturi și casa scării, centrală termică, vestiare personal, birouri personal, spații depozitare bucătarie, depozite, adăpost apărare civilă, șase camere pentru personal, fiecare cu baie proprie, zonă SPA cu patru cabinete, hol și zonă de recepție.

La parter vor fi amenajate recepția, cameră bagaje, hol, lifturi și casa scării, grupuri sanitare publice, sală multifuncțională, restaurant, bar, depozit bar, bucătărie. La etajele I-IV vor fi 24 de camere comunicante, două câte două, pe fiecare nivel, compuse din hol, baie, cameră și terasă, și două camere simple, cu baie proprie și hol.

La etajul V vor fi 20 de camere comunicante, două câte două, compuse din hol, baie, cameră și terasă, și două apartamente compuse din hol, băi, living, chicinetă, dormitoare și terase. Terasa pentru plajă va avea o capacitate de 120 de persoane și va avea acces la

piscină. Piscina propusă a se amenaja peste etajul V al complexului hotelier va avea o capacitate de 300 mc și va fi echipată cu filtre anticalcar.

Firma Alpin 2003 SRL a fost înființată în data de 20 iunie 2003, având sediul pe strada Poiana Doamnei numărul 9, din Poiana Brașov. Administratori și asociați sunt Claudiu și Ileana Roxana Aron, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată în anul 2021 a fost de 36.782.959  RON, datoriile de 57.416.579 RON, având 146 de angajați.