Procedura de închiriere a plajelor cu destinație turistică ale Mării Negre

Imagine de David Mark de la Pixabay

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 203 din 10 martie 2023 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 8/2023 privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024.

Link către Ordonanța de urgență nr. 8/2023 

OUG prevede o serie de reglementări considerate optime pentru a putea fi desfășurate în timp util licitațiile privind închirierea plajelor, realizându-se organizarea corespunzătoare a activităților specifice sezonului estival și îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților turistice și de agrement.

Astfel, se vor reduce termenele de desfășurare a licitațiilor, dar și numărul de oferte maxim admisibile în prezența cărora poate fi adjudecată licitația, de la două oferte la una. De asemenea, se stabilește termenul contractului de închiriere la doi ani, sezoanele estivale 2023-2024 – termen minim necesar obținerii noului PUZ și va exista posibilitatea analizării ofertelor de închiriere de către mai multe Comisii, organizate la nivelul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR).