Prioritare pentru minister sunt turismul balnear si statiunile de ski

Hotararea de guvern definitorie pragului de investitii pentru turism este in aprobare. Domeniile care vor fi o prioritate sunt turismul balnear si domeniile schiabile.

Masura 2 a schemei de ajutor Capital de lucru pentru IMM-uri este aproape de final. Valoarea totala se ridica la aproximativ 1 mld EUR,  3.000 de beneficiari urmand a mai primi suma de aproximativ 150 mil EUR.

Microgranturile pentru microintreprinderi, reprezentand etapa a doua din Masura 1 urmeaza a se incheia. 25.000 de cereri au fost eligibile din cele 33.000 analizate. Din acestea 11.500 au primit deja platile.

Se pregatesc 13 programe care vor sprijini mediul de afaceri: Start-up Nation, programul pentru microindustrializare, aflat la a treia editie, un program de dezvoltare a activitatilor de comert si prestari servicii, un program ce are ca obiectiv turismul de incoming in Romania, un program adresat exclusiv femeilor, un program  referitor la acordarea de credite cu dobanda subventionata pentru IMM-uri si un posibil program pentru compensarea pierderilor din anul trecut in industria HoReCa, al doilea de acest fel.