Prima etapa din procesul de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton a fost finalizata

Reprezentantii ANA Hotels au anuntat finalizarea primei etape din procesul de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton, respectiv „Aripa noua” cu cele 132 de camere.

Investitia in renovarea si modernizarea hotelului-monument istoric din centrul Capitalei a fost estimata, initial, la valoarea de 25 mil. EUR, dar se preconizeaza ca, pana la finalul proiectului, se va ajunge la 30 mil. EUR. Valoarea primei etape a proiectului de renovare a ajuns la 13 mil. EUR.

Prima parte a proiectului de renovare s-a desfasurat in mai putin de sase luni, beneficiarii investitiei considerand ca anul trecut este momentul perfect pentru derularea lucrarilor, intrucat, in contextul pandemiei, gradul de ocupare a hotelului era de sub 10%.

Noua aripa va fi pusa in functiune in aceasta, iar cea de-a doua etapa a procesului de reabilitare, care presupune inclusiv refacerea exteriorului hotelului, va fi demarata in luna octombrie 2021 si urmeaza sa fie finalizata in timp de noua luni.

Noua infatisare a camerelor Athenee Palace Hilton are la baza un concept de amenajare actual, elegant, dar complementar cu istoria de peste 107 ani a hotelului.

Sprijinind industria hoteliera in redefinirea calatoriilor sustenabile, prin acest proiect, Athenee Palace Hilton si-a dorit minimizarea pierderilor termice, prin re-proiectarea completa a sistemelor de alimentare cu apa, a celor de climatizare si a intregii tamplarii exterioare si interioare.