Prima companie de turism spatial din Romania, vrea sa atraga o finantare de 2 mil. USD

Imagine de WikiImages de la Pixabay

Startup-ul AVA Space, prima companie de turism spatial din Romania, care vrea sa trimita pasageri in stratosfera cu ajutorul unei capsule presurizate agatata de un balon cu hidrogen, vizeaza atragerea unei finantari de 2 mil. USD pentru dezvoltarea proiectului. Primul zbor comercial este estimat pentru anul 2024.

Capsula este construita din aluminiu, fiind prevazuta cu 6 locuri pentru pasageri, toaleta, un mini-bar si Wi-Fi.

 O calatorie este prezentata ca urmand sa dureze 5 ore, dintre care 1 ora in care balonul se va mentine la o altitudine de 30-35 km. La coborare, balonul va fi prins din aer cu o plasa atasata intre doua elicoptere.

AVA Space, cu sediul la Sibiu, a fost fondata in luna august de Victor Palagniuc, olimpic national la matematica si CEO-ul companiei, impreuna cu Adelin Caracuda si Alin Hertoiu.

Potrivit descrierii de pe site-ul companiei, cei trei au investit impreuna in diverse companii si proiecte crypto, iar cu banii obtinuti au finantat dezvoltarea capsulei pana in punctul de start. Pentru dezvoltarea in continuare a capsulei, Ava Space a lansat acum o operatiune de strangere de fonduri printr-un asa-numit proces de tokenizare, in cadrul caruia va emite reprezentari digitale, sau token-uri, ale actiunilor proprii.

Compania va emite 66.666 de token-uri la un pret de 30 USD/token. Fiecare token va reprezenta 10 actiuni in companie, oferta totala fiind echivalenta cu o participatie de 6% la capitalul social.

AVA Space estimeaza ca va deveni un concurent puternic pentru companiile din industria turismului spatial, precum Virgin Galactic, Blue Origin, Space Perspective, EOS-X si Zero2Infinity si are ca tinta atingerea unei evaluari de 1 mld. USD.

EN RO