Piata rezidentiala din Mamaia va inregistra o crestere de peste 50% in 2021

Imagine de Pexels de la Pixabay

Peste 4.500 de apartamente se afla in acest moment in constructie in statiunea Mamaia, din care peste 3.000 sunt programate pentru livrare in 2021. Inregistrarea unui volum de livrari de peste 3.000 de locuinte in 2021 ar fi sinonima cu o majorare de peste 50% fata de nivelul inregistrat in 2019, ultimul an cu date oficiale disponibile.

In Navodari – Mamaia au fost, de altfel, livrate peste 8.000 de locuinte in ultimii 5 ani, conform datelor Institutului National de Statistica si SVN Romania, cea mai mare parte dintre acestea fiind cumparate ca locuinte de vacanta sau in scopul inchirierii in timpul sezonului turistic de vara.

Maria Andrei, vicepresedinte SVN Romania a declarat ca zona Mamaia inregistreaza o dezvoltare ampla pe segmentul rezidential de mai multi ani. Pandemia si restrictiile de la nivel international au dus la un grad de ocupare de peste 95% in perioada iulie – august – prima jumatate din septembrie, turistii alegand litoralul romanesc in detrimentrul destinatiilor internationale. 2021 va aduce finalizarea mai multor proiecte de mari dimensiuni, cu multiple facilitati, precum piscine, sali de fitness sau spatii comerciale, care ofera si servicii integrate de administrare.

Obtinerea unui grad de ocupare de 70% in perioada estivala prin inchiriere catre turisti ar aduce unui cumparator al unui studio dublu in Mamaia un randament anual in euro de aproximativ 10%, sau 7.500 EUR, conform tarifelor de inchiriere din sezonul 2020.

Atingerea unui grad de ocupare cat mai ridicat, inspre 100%, poate aduce venituri anuale de peste 10.000 EUR in perioada estivala, suma din care trebuie insa scazute costurile lunare de administrare, mentenanta si curatenie, care pot urca pana la 200 EUR pe luna. Potentialul zonei Mamaia a atras in ultimii ani finalizarea mai multor unitati rezidentiale comparativ cu orasul Constanta, unde in ultimii 5 ani au fost predate peste 7.000 de locuinte.

EnglishRomanian