Peste 4 milioane EUR vor fi investiti pentru modernizarea statiunii Moneasa

Pe data de 12 aprilie la sediul primariei din Moneasa a avut loc o intalnire in care s-au discutat ultimele detalii pentru inceperea lucrarilor de modernizare a statiunii Moneasa.

Valoarea totala a proiectului de modernizare se ridica la 4.078.660 EUR dintre care 2.745.754 EUR vor proveni din fonduri PHARE, 915.251 vor fi alocati de catre Guvern iar 417.654 EUR vor fi suportati de catre Consiliul Judetean si Consiliul Local Moneasa iar lucrarile de modernizare a statiunii vor dura 18 luni.

In cadrul proiectului sunt incluse construirea unui centru de informare turistica care va avea o suprafata totala de 217,7 mp si va include un birou de informare turistica si centru de prim ajutor, modernizarea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare si construirea unei noi statii de epurare. De asemenea va fi modernizat terenul de fotbal existent si se vor amenaja doua noi terenuri unul de handbal/volei/baschet si unul de tenis. Se va construi un centru sportiv care va cuprinde o cladire cu doua nivele, cu o suprafata totala de 497,7 mp.

Din program mai fac parte si reabilitarea a 590 m din Drumul Judetean 792 B si montarea de marcaje turistice pe 100 km de drum judetean si marcaje rutiere pe 2 km de drum in interiorul localitatii.
Source: Adevarul de Arad

EN RO