Peste 1 milion de turisti au vizitat litoralul romanesc in acesta vara

Conform unei estimari a Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand au fost aproximativ 1 milion de vizitatori pe litorarul romanesc al Marii Negre.
„Impresia este de crestere foarte mare datorita lunii august, dar luna mai a fost o luna cu scadere, iar luna iunie a fost cu o crestere foarte mica, de 2 – 3%. Cresteri mari au fost in lunile iulie si august, de 16 – 17%. Per total, estimat pana la sfarsitul acestui sezon, care s-a incheiat pe 17 septembrie, cresterea este de aproximativ 11% la turisti romani si 10% la turisti straini, ajungand astfel la 950.000 de turisti romani pe litoral si 50.000 de turisti straini, in structuri clasificate. Este pentru prima oara dupa 20 de ani cand depasim cifra de 1 milion de turisti pe litoralul romanesc”, a declarat prim-vicepresedintele FPTR, Dragos Raducan.
Mai mult, a fost inregistrata o crestere si in ceea ce priveste incasarile operatorilor din turism, dar nu poate fi estimata o cifra, din cauza diferentelor mari intre statiuni.
Majorarea numarului de turisti a fost favorizata de factori externi, dar si de faptul ca Romania este o destinatie sigura.
In 2017, tarifele in statiunile de pe litoral vor creste cu maximum 10%, in principal ca urmare a majorarii in acest an a salariului minim pe economie, dar si a pretului alimentelor, a declarat, reprezentantul FPTR.
Potrivit acestuia, tarifele pe litoral vor fi mai mari dupa ce, din 2008 si pana in 2016, agentii economici au reusit mentinerea lor la acelasi nivel.

Source: Curierul National

EN RO