Paravion: in decembrie numarul romanilor din strainatate care cumpara bilete online creste cu peste 50%

Daca intr-o luna obisnuita circa 11-12% dintre cei care cumpara bilete de avion de pe portalurile locale sunt romanii plecati la munca in strainatate, in luna decembrie acest procent urca spre 20%.
Potrivit Paravion, in perioada sarbatorilor de iarna, numarul romanilor din strainatate care se intorc in tara cu avionul si cumpara bilete online creste cu mai mult de 50%.
Pentru a atrage acest segment, Paravion a dezvoltat in ultimii ani variante ale portalului in limbile din tarile in care sunt comunitati importante de romani. Astfel au aparut Paravion.es, Paravion.it, Paravion.com.uk si Paravion.com.cy. 
Dintre romanii care se intorc in tara de sarbatori, 82% cumpara bilete catre Bucuresti, Cluj-Napoca fiind pe locul 2, cu doar 2%.
Topul tarilor din care vin acestia este condus de Marea Britanie, cu 20%, urmata de Spania, Cipru, Italia, Franta, Germania, Danemarca, Olanda si Grecia.
Cresterea vanzarilor biletelor de avion se datoreaza si companiilor low-cost, care au din ce in ce mai multe rute si frecvente de zbor catre tarile cu comunitati de romani.

Source: Income Magazine

EN RO