Omul de afaceri Niculae Dusu intentioneaza sa construiasca un hotel de 4 stele in Bucuresti

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Omul de afaceri Niculae Dusu, cu afaceri in productia materialelor de constructii, servicii portuare, turism si imobiliare, pregateste constructia unui hotel de 4 stele in zona Foisorul de Foc din centrul Bucurestiului, pe care intentioneaza sa il afilieze unui lant international.

Sotii Niculae si Gabriela Dusu au comasat, in urma cu 14 ani, un teren de circa 1.700 mp langa Liceul George Cosbuc din Bucuresti cu gandul sa intre pe piata hoteliera bucuresteana. In acest sens, familia Dusu a realizat si un Plan Urbanistic Zonal, aprobat in 2015, iar acum au reinitiat procesul de avizare.

„Autorizarea proiectului este acum intarziata de obtinerea prelungirii cu 1 an a certificatului de urbanism, din aprilie 2021, si a avizelor de la Ministerul Culturii. Am fost obligat sa fac un Plan Urbanistic Zonal, pentru ca o parte din teren este amplasat intr-o zona protejata, iar acum astept de peste 7 luni dupa documentele de prelungire a certificatului de urbanism“, a declarat Niculae Dusu.

Familia Dusu intentioneaza sa construiasca un hotel de minimum 4 stele, cu doua subsoluri dedicate parcarii, patru etaje si un al cincilea retras ce va avea in componenta 134 de camere, un restaurant pentru 90 de persoane, o sala de conferinta pentru 72 de persoane, sala de fitness si spatii comerciale.

Investitia este estimata la peste 11 mil. EUR, iar proiectarea este asigurata de compania americana Epstein.

„Va fi implicat un lant hotelier, cu prezenta deja in Romania. Oferte avem din partea mai multor lanturi. Hotelul il construiesc eu, dar vrem sa facem un contract de management“, a precizat Dusu.

EN RO