O treime dintre romani pleaca in vacanta de sarbatori

Agentiile de turism estimeaza ca 20-30% dintre romani isi vor petrece sarbatorile in alta parte decat acasa, procentul fiind in crestere de la an la an. Dintre acestia, procentajul celor care isi petrec concediul in strainatate se situeaza in jur de 20-25%.

Austria, Italia, Franta, Elvetia, Slovenia si Slovacia sunt locatiile externe cele mai populare pentru amatorii de schi, in timp ce iubitorii destinatiilor exotice aleg sa isi petreaca sarbatorile in Egipt, Dubai, Mauritius, Seychelles, Caraibe, Cuba si Mexic.

Dintre destinatiile interne, agentiile de turism promoveaza mai ales Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran, Breaza, Sibiu, Sighisoara, Vatra Dornei, Maramures, Muntii Apuseni si Bucovina dar si alte statiuni, ca Poiana Tapului, Azuga si Arieseni, fiind inregistrata o crestere a numarul turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta de iarna in alte locatii decat cele consacrate. Segmentul agroturistic este, de asemenea, intr-o continua dezvoltare, concurand astfel puternic segmentul hotelurilor.
Source: Averea

EN RO