Numarul turistilor romani care au ales sa merga intr-o croaziere a crescut cu peste 37%, in 2018

Numarul turistilor romani care merg in croaziere a crescut anul trecut, in conditiile in care tarifele au scazut in ultimii ani.
In 2017 au fost inregistrati aproximativ 8.000 de tursti romani care au ales sa mearga in croaziere, iar anul trecut numarul acestora a crescut cu 37,5%, ajungand la un total de 11.000 de pasageri romani, indica datele analizate pe baza propriilor evidente de agentia de turism Croaziere.net.
Printre motivele care au dus la aceasta crestere se numara costul unei croaziere care a scazut in ultimii ani, produsul devenind mai accesibil. Astfel, pretul unei croaziere poate porni de la 300 EUR/persoana, pachet ce include toate mesele, cazare in cabina, petreceri si divertisment la bord, nefiind incluse transportul pana la portul de imbarcare si nici taxele portuare.
La nivel mondial, piata de croaziere a inregistrat in anul 2018 cu un numar de 27,2 milioane de turisti, in crestere cu 10% fata de 2016 si in crestere usoara fata de 2017, cand numarul de pasageri atinsese 25,8 milioane. Per total, in ultimii 5 ani de zile, produsul de croaziera a avut o crestere de 20,5% fata de celelalte tipuri de vacante.

Source: Profit

EN RO